MEvR de Wit

Hallo, ik ben Marlies Evelien van Rijsinge de Wit. Kortweg, MEvR de Wit.

Ik maak illustraties voor onder meer kinderboeken, poëziebundels en geboortekaartjes.

Kinderen die mijn boeken lezen of bekijken zien de wereld even door een gekleurde bril: humor en energie spatten van het papier af. Beesten zijn daarbij mijn specialiteit. Zij hebben karakter. Dus is oom Harold, het schaap razend boos, is Luisje een echte angsthaas en wie weet wordt vlinder nog eens hemelshoog verliefd.

Het materiaal dat ik gebruik verschilt per keer. Want het ene verhaal is het andere niet. En materiaal is niet slechts drager maar kan ook echt bijdrager zijn. Dus gebruik ik soms vloeiende aquarelverf, donkere inkt, stoere acrylverf of zachte draden voor mijn werk.

Geboortekaartjes van MEvR de Wit zijn lief zonder kinderachtig te zijn. Ze zijn stoer of zacht. Vaak hebben ze humor of zie je de verwondering van het nieuwe leven terug in de illustraties. Meer informatie over mijn geboortekaartjes vindt u op de volgende website: www.wit-wonder.nl

Ik maak ook mijn eigen prentenboeken. Doordat ik nu zelf kinderen heb en mij er in hun leefwereld heb verdiept weet ik mijn ontwerpen aan te passen aan hoe zij de wereld beleven. Zo zijn mijn teksten bijvoorbeeld korter geworden. Tegelijkertijd wil ik een kind ook uitdagen en kunstzinnig leren kijken. Daarom maak ik naast wat traditioneler werk ook abstractere tekeningen. Een kind leest lange tijd zijn boek wel eens op z’n kop. Dus waarom zou in een illustratie dan alles normaal moeten zijn?

Op deze site staat een kleine selectie van mijn werk. Vrijwel al het werk wat op de site staat is te koop. Neem, voor meer informatie hierover, contact op met MEvR de Wit.

Al het werk op deze site is auteursrechtelijk beschermd. Neem contact op met MEvR de Wit als u het wilt gebruiken. Privégebruik van afbeeldingen op deze site is doorgaans zonder kosten, maar u moet hier wel toestemming voor vragen. Het aanbrengen van Wijzigingen in mijn werk is niet toegestaan!

MEvR de Wit is ook te vinden via:dutch-illustration.

toegepast werk Informatie over MEvRdeWit vrij werk toegepast werk Informatie over MEvRdeWit vrij werk